Zaterdag 8 Juni: Snoei en Opruimdag in Park Kethel

9 jun. 2024

9 enthousiast Vrienden en ook weer Mohamed ( een enthousiaste maatschappelijke stagiaire van SG Spieringshoek ) hadden zich verzameld om aan de slag te gaan in de Poldertuin.
Tijdens de koffie is plattegrond van de nieuwe Poldertuin getoond en toelichting gegeven onder de aan te leggen poelen, paden, de entree, de educatieve ruimte, de bomen en de bloemen en kruiden percelen.
De vrijdag voor deze zaterdag had IRADO het grootste deel van de Poldertuin gemaaid. Omdat IRADO met de machine niet alle delen kon bereiken, is deze ochtend de rest met de zeissen omgehaald.
Maar het belangrijkste doel van de sessie was het ruimen van al dat maaisel. Omdat wij in de Poldertuin in de toekomst polderbloemen en kruiden willen laten groeten en bloeien, moet de grond verarmen worden en is het weghalen van het voedingsrijke maaisel een noodzaak. Het maaisel is verzameld op 2 grote bergen en zal door IRADO zo snel mogelijk worden afgevoerd.
Voorzichtig is er al gesproken over een datum van de uitvoering van de Nulbeurt. IRADO houd nog even een slag om de arm over de juiste datum, maar het gaat gebeuren en zal een enorme verandering van het beeld de Poldertuin tot gevolg hebben. Grote waterpartijen met een “brug” halverwege, paden, bankjes, uitzichten, bloemen en planten. Niet allemaal meteen, maar stapsgewijs in de komende tijd. Wij kijken er naar uit.
Ter voorbereiding is er afgelopen zaterdag dus echt heel veel ruimwerk verricht.
Zoals gezegd twee enorme bergen maaisel. Maar ook wilgen geplant, andere bomen gesnoeid en paaltjes en ander materiaal van de voormalige schooltuintjes weggehaald.
We kijken met tevredenheid terug op een intensieve, enthousiaste en gezellige sessie in de Poldertuin.