Vrienden krijgen subsidie voor Schelpenpad

29 nov. 2023

Na het bezoek van IRADO aan de Poldertuin op 7 November ( we hebben hier eerder melding van gemaakt ) en het opmaken van de begroting voor de Nulbeurt, kreeg de Stichting Vrienden van Park Kethel te horen dat het gewenst verharde schelpenpad niet past binnen het beschikbare gemeente budget voor groen. Dit was niet geheel onverwacht. De Vrienden hadden hier al rekening mee gehouden en hadden een plan klaar liggen om op een andere manier te proberen alsnog verharding van het pad te verkrijgen.
De Schiedamse Wijkbudgetten van Woudhoek en Spaland/Sveaparken zijn aangesproken om bij te dragen aan Park Kethel en in het bijzonder de Poldertuin, in de vorm van verharding van het entree-pad.
De Stichting vindt een verhard pad noodzakelijke, omdat dit de entree tot de Poldertuin aantrekkelijker maakt en bezoekers uitnodigt om ook daadwerkelijk de tuin te betreden en rond te wandelen. Ook rolstoel en rollatorgebruikers kunnen de Poldertuin op deze manier gedeeltelijk bezoeken.
De Stichting is dan ook zeer verheugd vandaag te vernemen, dat de subsidies zijn toegewezen en het entree-pad alsnog verhard kan worden.
Dit zal simultaan worden uitgevoerd met de Nulbeurt.
Dus als de Nulbeurt dadelijk klaar is, is de Poldertuin “zwart” door de geëgaliseerde aarde en heeft het een mooi grijs entree-pad.

Wij kijken er nu al naar uit.