Park Kethel in diverse nieuwsmedia genoemd

27 sep. 2023

Zaterdag 23 September, Nationale Burendag in Park Kethel, is geslaagd. De uitgenodigde buren, genodigde gasten en belangstellende, samen met de vrijwilligers van de "Vrienden van Park Kethel", waren deze ochtend aanwezig in het Natuur en Milieu Educatief Centrum ( NME ) aan de Harreweg bij de presentatie van de recent opgerichte Stichting Vrienden van Park Kethel, de informatieborden van de stichting in het park, de opening van de wandelroute langs deze borden met QR-code link op de borden naar de nieuw gecreëerde website van de Vrienden van Park Kethel.

De voorzitter van de stichting, Jan-Willem van der Marel deed de introductie en het voorstellen van de stichting, waarna Wethouder Petra Zwang vertelde over haar jeugd in Kethel en het park en het bijzondere initiatief van de "vrienden" om het park te behouden en de kwaliteit en beleefbaarheid te verhogen. Burgerparticipatie staat hoog bij haar in het vaandel.

Daarna sprak Arnoud Rodenburg, Oud-Burgemeester van Midden-Delfland, over zijn familiewortels in Kethel, zijn jeugd in het park en het groene hart dat je moet koesteren voor de groene leefomgeving. Arnoud sprak van een fraai stukje oorspronkelijk Landschapspark met een hoge cultuur historische waarde en het waard om te behouden.

Wim van der Eijk van de Midden-Delfland Vereeniging nam daarna kort het woord en complimenteerde de Vrienden van Park Kethel met de voortvarende en enthousiaste aanpak.

Chris Osephius,  één van de vrienden van Park Kethel, gaf toelichting bij de informatieborden in het park, de wandelroute langs de borden en de QR-link naar de website, maar ook het verzoek aan de aanwezige om de Facebookpagina te volgen, regelmatig de posts te “liken” om zo de spreiding te vergroten, maar vooral om actueel op de hoogte te blijven van de het laatste nieuws uit het park en de agenda met activiteiten.

Toen was het tijd om het wandelpad officieel te openen. Petra Zwang wilde deze honneurs graag waarnemen. Met het doorknippen van een lint bij het eerste informatiebordje ter hoogte van Kethel Dorp kon de route door het Park Kethel gestart worden. Na een verkorte wandeling door het park eindigde de burendag in de Poldertuin, waar de vrijwilligers, aangevuld met enkele van genodigden, het gereedschap weer ter hand hadden genomen om te snoeien en te ruimen.

Ondanks de regen aan het eind van de buren sessie kan toch worden gesteld dat het weer een zeer geslaagd dag in Park Kethel was.

Het succes van deze dag is in meerdere lokale media genoemd en toegelicht.

Klik op de foto’s voor de link naar de media