Opruim en Knot sessie succes

10 dec. 2023

Ondanks de voorspelde regen zijn een aantal vrienden toch aan de slag gegaan. De voorbespreking is overgeslagen. Het werk is verdeeld “on-the-job” en zo kon er van half 10 tot ca 12 uur gewerkt worden. Het begon droog, om 11uur ging het licht miezeren tot 12. Toen werd het tijd om te stoppen want het begon pijpenstelen te regen. In de dikke 2 uur is er weer een hoop werk verzet. De takkenrillen zijn ontmanteld, de wilgen rond de huidige poel geknot en er is opgeruimd.
De Poldertuin is voorbereid voor de Nulbeurt door IRADO. Met de Nulbeurt wordt de Poldertuin helemaal “kaal” gemaakt en de poel uitgegraven.
Er staan nog wat jonge bomen in de poel die met het uitgraven van de poel verwijdert zullen worden. De Elzen in het midden van de poldertuin worden tijdelijk elders ingekuild en herplaatst op de verhoging in het midden van de tuin die gevormd gaat worden van de poel bodem- en walkant grond. De rest van de gewassen nog aanwezig in de Poldertuin is afgestorven riet en harige wilgenroosjes. Dit materiaal wordt met de Nulbeurt gemaaid en afgevoerd.
Laat de Nulbeurt maar komen.

Al met al kunnen we stellen dat, ondanks de regen, de opruim en knot sessie een succes was.