MilieuDefensie Schiedam schenkt de Vrienden van Park Kethel een Accu Zaag

26 feb. 2024

Blij verrast en dankbaar zijn de Vrienden van Park Kethel met de Accu Recip-Zaag, met reserve accu en oplader die wij van MilieuDefensie Schiedam hebben mogen ontvangen. Deze komt op dit moment goed van pas bij het knotten van de wilgen in Park Kethel. Een activiteit waar een aantal Vrienden nu druk mee bezig zijn.
Maar de zaag zal zeker ook bij de werkzaamheden in de te realiseren poldertuin goed van pas komen. Zaterdag 24 februari jl. hebben wij de zaag onmiddellijk in gebruik genomen en dat zorgde er meteen voor dat het knotten een stuk makkelijker verliep.
Nogmaals hartelijk dank voor de schenking namens het bestuur van de Stichting Vrienden van Park Kethel.

De missie van Milieudefensie is klimaatrechtvaardigheid. Voor Milieudefensie zijn klimaat en rechtvaardigheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omdat klimaat en de klimaatcrisis over mensen gaat, over hun leven en hun toekomst, in Nederland en over de hele wereld.
Milieudefensie werkt samen in het grootste netwerk van milieu-, klimaat- en mensenrechtenactivisten ter wereld; “Friends of the Earth International” ( met ruim 2 miljoen leden en donateurs actief in meer dan 70 landen). Samen met deze partners in bijvoorbeeld Indonesië, Liberia, Colombia en Mozambique strijden ze tegen ontbossing en het schenden van mensenrechten én voor een eerlijke energietransitie en eerlijke handel.
Milieudefensie Nederland werkt al meer dan 50 jaar aan een eerlijke en duurzame wereld. De Vereniging Milieudefensie bouwt aan een beweging van mensen in Nederland. Milieudefensie investeert in mensen, omdat Milieudefensie gelooft dat mensen de wereld kunnen verbeteren als zij zich organiseren.
Milieudefensie bepaalt samen met haar leden, donateurs, vrijwilligers en de mensen waar het in het werk van Milieudefensie over gaat, hoe het beleid, de campagnes en acties eruit komen te zien.
Klimaatrechtvaardigheid bereikt Milieudefensie samen met ruim 200.000 mensen die de campagnes steunen, van wie 110.000 als lid of donateur. Met vrijwilligers van de Operatie Klimaatgroepen en lokale Milieudefensie-afdelingen in ruim 25 plaatsen in Nederland: van Zeeland tot Groningen en ook in Schiedam.

Fred van de Drift heeft namens Milieudefensie Schiedam de schenking aan de Stichting Vrienden van Park Kethel gedaan. Milieudefensie Schiedam haalt o.a. in 2 buurten de oude kranten op en schenkt vanuit het geld wat men daarmee ontvangt aan goede doelen. Doelen die passen bij de gedachte van Milieudefensie.