IJsvogel(s) gesignaleerd in Park Kethel

7 feb. 2024

Via onze Facebook pagina en website melde wij al dat er een ijsvogel was gespot in Park Kethel. Door een oplettende volgerster van onze facebookpagina is er een goede poging gedaan om de foeragerende vogel vast te leggen.

Wij kregen van Johan van Hagen, naar aanleiding van de Facebook post, een bericht dat de vogel ook naast het Natuurcentrum De Boshoek is waargenomen en hij voorzag ons van een paar fraaie foto’s van het paartje.

We menen te kunnen stellen dat we hier te maken hebben met een mannetje. Het vrouwtje heeft een oranje basis op de onderkant van de snavel. Dit kan over de hele onderkant van de snavel doorlopen. Het mannetje heeft een geheel zwarte snavel.
Of er een vrouwtje in de buurt zit weten we nog niet.

Ook vanuit het NME krijgen wij berichten dat hij of zij daar veelvuldig te vinden is en mogelijk in de buurt ergens nestelen.

We houden je op de hoogte.

Met dank aan Johan van Hagen.

We kregen onderstaand WhatsApp bericht

Goeiemorgen,

Bijgaand filmpje van 8 februari, tijdens de hond uitlaten, aan de Akkers-zijde langs het weiland, kwam er ineens een vogel voorbij vliegen. Helder blauw en oranje. Stilletjes gevolgd. Uiteindelijk zie ik ‘m tussen de takken door in de boom en iets later op ‘t filmpje even in volle glorie op het loopbruggetje naar de tram. Mogelijk een van de exemplaren die al eerder op de foto zijn vastgelegd.

Groet Mario

Wil je het flimpje zien klik dan op deze link