• Wandelen in

    Park Kethel

Wandelroutes in Park Kethel

Dwalen door het groene Park Kethel

De Stichting Vrienden van Park Kethel hebben, om het park beter op de kaart te zetten, een wandeling uitgezet langs enkele van de high-lights in het park.

Met deze link is de wandeling te downloaden.

Langs de route staan verschillende informatie borden. Deze informatie borden zijn voorzien van een QR code. Door deze QR-code te scannen met de camera van je smartphone kom je terug op deze website en kun je ook daar het verhaal van de bordjes lezen ( en in de toekomst luisteren ) met aan vullende informatie over het te bezichtigde object.

De wandelroute is ook te volgen via Google Maps

Beleef Kethelpoort Informatie- en Doe-route

In Park Kethel is in door het Natuur- en Milieu Educatief Centrum een Informatie- en Doe wandeling aangelegd. Onder de naam Beleef Kethelpoort ligt er een pad, heen en weer, tussen de Natuurspeeltuin, tegenover het NME en de Speelpolder Wijland. Een lang gerekte beleefpad in de groenstrook tussen de noordelijke wijken in Schiedam. Dit speel- en beleefgebied is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar om spelenderwijs kennis te maken met de natuurlijke omgeving.
In dit speel- een beleefgebied staan 22 geïllustreerde borden. Het eerste bord is een informatiebord waarbij je kennis maakt met Boris Bootsmannetje. Hij gaat op elk volgend bord langs bij een andere polderbewoner die iets over zichzelf vertelt en die je een opdracht geeft. Je kunt aan het icoontje van Boris Bootsmannetje zien of dit een opdracht is waarbij je na moet denken, goed moet kijken of waarbij je gebruik kan maken van een speelelement dat bij het bord staat. Zo leer je spelenderwijs meer over de polder en de dieren die hier wonen.

“Polderpad in de Stad”

Alles wat in een polder thuishoort is te zien in Park Kethel. Op de voorkant van de routepaaltjes staat steeds een beschrijving van planten en dieren die écht bij de polder horen. Raad jij wat er op de achterkant van het paaltje staat?

Gezond Natuur Wandelen Kethel

Wandelen jullie mee door Kethel, of langs de randen ervan?

Elke 2e zaterdag van de maand is er een (gratis) wandeling van een uur door de prachtige natuur van Kethel en omgeving. De route kan variëren en de wandeling gaat altijd door. De start is op een vaste plaats (Natuurcentrum De Boshoek) en tijd (10 - 11 uur). Vrijwilligers begeleiden de groep en vertellen onderweg iets over de natuur. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen. Iedereen die het gewoon leuk vindt met een groep een uurtje op stap te gaan, is welkom. De wandelingen zijn gratis en u hoeft zich niet van tevoren op te geven. Na afloop is er (niet gratis) koffie en thee.

Elke 2e zaterdag van de maand, 10 - 11 uur.

Startpunt: Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3 (Kethel)

Meer informatie is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl