• Natuur- en Milieu Educatief Centrum

NME - Centrum

Stichting Code Groen (SCG) en het Schiedams Natuur en Milieu Educatief Centrum (NME) werken samen  aan een gezonde en duurzame samenleving . Ze organiseren lessen, workshops en thema-dagen/avonden voor scholieren en belangstellende groepen volwassenen.

De zalen van het NME zijn ingericht voor een verscheidenheid aan natuur - en milieu lessen. Gelegen naast een traditionele polder-boerderij, met tuin en omringende sloot, wordt de interactie tussen de natuur en de impact op het milieu duidelijk. Lessen in de buitenlucht over de flora en fauna in polder spreken meer dan normaal tot ieders verbeelding en begrip.

Vanuit het NME starten ook de wandelpaden “Beleef Kethelpoort” voor de kleuters en “Polderpad in de Stad” voor scholieren.

Dwalen door het groene Park Kethel
Volgt u de wandeling “Dwalen door het groene Park Kethel” dan vervolgt u de route langs het NME rechtdoor over de Harreweg naar het kruispunt met het Bospad aan uw rechterhand. Hier vindt u het laatste informatiebord betreffende het Natuurcentrum De Boshoek.

Volg de wandelroute via Google Maps

Dwalen door het groene Park Kethel
Code Groen educatie is een stichting voor natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie. Zij organiseert vanuit dit centrum aan de Harreweg excursies en verzorgt gastlessen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. De lessen en excursies worden uitgevoerd door gastdocenten. Code Groen educatie coördineert het aanbod van NME in Schiedam en ondersteunt de lokale scholen bij een vraaggerichte invulling hiervan. In de regio verzorgt de stichting gastlessen en projecten omtrent verschillende thema’s.

Ervaringsgerichte natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie voor de nieuwe generatie. Code Groen educatie maakt dit mogelijk in nauwe samenwerking met aanbieders, scholen en gemeenten. De stichting geeft de nieuwe generatie inzicht in wat ze zelf kan doen om bij te dragen aan een groene, duurzame en gezonde samenleving.

Code Groen zorgt er ook voor dat scholen en aanbieders elkaar weten te vinden. Vraag en aanbod op het vlak van natuur- en milieueducatie sluiten daardoor goed op elkaar aan. De stichting organiseert overleg-en inspiratiebijeenkomsten.

De stichting Milieu Dichterbij voert in opdracht van de gemeente het natuur- en milieu educatie programma uit op het NME centrum. Tevens coördineert zij in samenspraak met de gemeente het gehele aanbod van natuur- en milieu educatie in de stad. Voor het huidige aanbod van Natuur- en Milieu educatie in Schiedam kunt u doorklikken naar ‘De parels van Schiedam’.  U vindt hier niet alleen het aanbod van NME activiteiten maar het is tevens ook de portal naar de Kunst- en Cultuur educatie in de stad.
Adres NME Centrum:
Harreweg 10
3124 KB Schiedam
Tel 010-7650372
info@codegroeneducatie.nl

Routebeschrijving
Het NME centrum Harreweg  ligt in Park Kethel en is met de auto het best te bereiken wanneer u Noordeinde op de navigatie aanhoudt. U kunt hier parkeren en vervolgens doorlopen op het fietspad Harreweg. Het is dan de eerste boerderij rechts. U kunt ook parkeren op het Bachplein, houdt dan de routebeschrijving van het OV aan.

Met OV: tram 24 of 21, uitstappen bij halte Bachplein , teruglopen naar het Bospad (langs de Boshoek lopen), bij het fietspad linksaf de Harreweg op en dan de eerste boerderij rechts.